• Spojená škola Samuela Mikovíniho

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            Banskobystrický samosprávny kraj nariadením č. 50/2023 odo dňa 01.09.2023 zriaďuje v súlade s ust. § 20 ods. 2 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

            Spojenú školu Samuela Mikovíniho, Akademická 13, 969 15 Banská Štiavnica.

            Spojená škola Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici vzniká spojením Strednej priemyselnej školy Samuela Mikovíniho, Akademická 13, Banská Štiavnica a Školy umeleckého priemyslu, Akademická 13, Banská Štiavnica. Vzniká tak jedna škola - Spojená škola Samuela Mikovíniho, Akademická 13, Banská Štiavnica s organizačnými zložkami:

            - Stredná priemyselná škola Samuela Mikovíniho, Akademická 13, Banská Štiavnica,

            - Škola umeleckého priemyslu, Akademická 13, Banská Štiavnica.

            Súčasťou Spojenej školy Samuela Mikovíniho bude Výdajná školská jedáleň.

            Spojená škola Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici sa stáva právnym nástupcom  oboch doterajších škôl a bude ďalej plniť ich úlohy. Z pohľadu žiakov a ich rodičov nedochádza k žiadnej podstatnej zmene. Sídlo školy zostáva nezmenené, takže výučba bude pokračovať v tých istých priestoroch ako doteraz a žiaci SPŠ Samuela Mikovíniho a aj Školy umeleckého priemyslu sa automaticky stávajú od 1.9.2023 žiakmi Spojenej školy Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici.

                                                                                                          Ing. Miroslav Jausch

                                                                                                                riaditeľ školy

          • POZVÁNKA NA RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Riaditeľstvo Školy umeleckého priemyslu v Banskej Štiavnici

            oznamuje, že plenárna schôdza rodičovského združenia sa bude konať

            v piatok 4. novembra 2022 o 14:00 hod.vo veľkej posluchárni (II. budova).

            Po jej ukončení budú nasledovať triedne schôdzky rodičovského združenia v jednotlivých triedach školy pod vedením triednych učiteľov, ktorí poskytnú rodičom informácie o študijných výsledkoch, správaní a dochádzke žiakov.

            Ing. Miroslav JAUSCH, v. r.riaditeľ školy

          • Oznam - dištančné vzdelávanie

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiari nad Hronom rozhodol, že z dôvodu zhoršujúcej sa pandemickej situácie sa od 29.11.2021 do 3.12.2021 na Strednej priemyselnej škole Samuela Mikovíniho a Škole umeleckého priemyslu v Banskej Štiavnici prerušuje prezenčná forma vyučovania. Vzdelávanie bude zabezpečené dištančnou formu podľa platného rozvrhu.

            Žiaci, ktorí si z internátu SOŠ lesníckej potrebujú vziať veci nevyhnutné pre vyučovanie,  môžu tak učiniť v pondelok 29.11.2021 v čase od 8.00 do 12.00 hod.. Svoju neúčasť na online vyučovaní však musia oznámiť svojmu triednemu učiteľovi.

          • POZVÁNKA NA RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Riaditeľstvo Školy umeleckého priemyslu, Akademická 13, Banská Štiavnica

            Vás pozýva na rodičovské združenie, ktoré sa bude konať online

            v piatok 22. októbra 2021 o 15.00 hod.

            Na rodičovskom združení Vám triedni učitelia poskytnú informácie o študijných výsledkoch Vášho syna (dcéry).

            Link na pripojenie Vám bude doručený do rodičovského konta v Edupage.

            Ing. Miroslav Jausch, v. r.

            riaditeľ školy

          • Workshop sieťotlače

          • Na oboch našich školách: SPŠ Samuela Mikovíniho a Škole umeleckého priemyslu sa v dňoch 22.9 – 24.9-2021 konal workshop sieťotlače pod vedením odborníkov na grafické techniky Mgr. art. Martina Bendžalu a Ing. arch. Marcela Mészárosa. Workshopu sa zúčastnili naši odborní pedagógovia. Dlhoočakávaný workshop prebiehal  v novozriadenej sieťotlačovej dielni, ktorá je súčasťou priestorov odboru Grafický dizajn. Sieťotlačovú dielňu budú môcť využívať študenti všetkých našich výtvarných odborov.

            Na workshope sme sa oboznámili nielen s typickým postupom sieťotlače s použitím svetlocitlivej emulzie, ale aj s netradičnými technikami. Martin Bendžala nám názorne predviedol rôzne technologické postupy a vylepšenia: napríklad prípravu grafiky rôznymi spôsobmi bez potreby nasvecovania, napr.: šelakový lak, rúž, lekvár, jelení loj, PVC v riedidle a pod. Zaujímavou pomôckou na presvecovanie je kancelársky papier natretý diavou, ktorý slúži ako náhrada za pauzovací papier.

            Na základe poznatkov z tohto workshopu budú naši pedagógovia vedieť sprostredkovať rôzne technologické postupy sieťotlače našim študentom.

            Tešíme sa, že nová dielňa sieťotlače prinesie široké využitie pre všetky naše umelecké študijné odbory.

          • Otvorenie školského roku 2021/2022

          • Otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční v Strednej priemyselnej škole Samuela Mikovíniho a Škole umeleckého priemyslu v Banskej Štiavnici 2. septembra 2021 o 8,30 hod. v jednotlivých triedach po rannom filtri – meraní telesnej teploty. Hromadné otvorenie školského roka 2021/22 sa neuskutoční.

            Vstup do budovy školy je povolený len pre žiakov a zamestnancov školy v čase od 7,15 do 8,15 hod. Každá vstupujúca osoba je povinná si dezinfikovať ruky.

            Každý žiak 2. septembra 2021 si so sebou donesie:

            (Ak bude okres Banská Štiavnica zelený, predkladá sa dobrovoľne. V ostatných prípadoch táto povinnosť vyplýva z COVID automatu.)

            • 2 x rúško
            • papierové jednorazové vreckovky
            • vlastné pero
            • prezuvky

            Žiak 1. ročníka si so sebou ešte prinesie:

            • občiansky preukaz
            • kópiu rodného listu
            • vysvedčenie za 9. ročník

            Učebnice si žiaci budú preberať 02.09.2021.

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka.

            Návštevník školy môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

            Zároveň dávam do pozornosti pokyny MŠVVaŠ SR na linku:

          • 2 % z dane

          • Vážení rodičia,

            aj v tomto roku máte možnosť rozhodnúť o tom, komu venujete z Vašich daní 2 % čiastku.
            Využite túto možnosť a podporte neziskovú organizáciu ACADEMIA MIKOVÍNI n.o., ktorej hlavným cieľom je:

            – skvalitňovanie materiálno-technického vybavenia školy,
            – rozvoj a podpora aktivít študentov,
            – organizovanie vzdelávacích, výchovných a športových podujatí.
             

            Za prejavenú ochotu a pomoc vopred ďakujeme.

            Viac informácií o postupe, ako venovať 2% dane

          • Povinnosti zákonného zástupcu a plnoletého žiaka pri predchádzaní ochoreniu COVID-19

          • Zákonný zástupca

            · Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do strednej školy a pri odchode žiaka zo školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).

            · Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň minimálne dve rúška (náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky. Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky školy na školský rok 2020/2021.

            · Predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia. Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.

            · V prípade, že má u svojho dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiakovi prerušená dochádzka do školy. Ak ide o plnoletých žiakov, plnia uvedené povinnosti osobne. Ak ide o žiakov, ubytovaných v školskom internáte, uvedené povinnosti na nevyhnutne potrebný čas plní školský internát, a to aj v prípade plnoletých ubytovaných žiakov.

          • OZNAM k otvoreniu školského roku 2020/2021

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2020/2021 je v stredu 02.09.2020 o 8.30 hod. v jednotlivých triedach za dodržania bezpečnostných opatrení v súlade s odporúčaniami MŠVVaŠ SR (ruky – odstup – rúška).

            Pri ceste do školy sa žiaci riadia aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.Odporúčame minimalizovanie zhromažďovania osôb pred školou.

            Stredná škola zabezpečí dezinfekciu rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy.

            Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy čestné prehlásenie Dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako 3 dni predkladá písomné vyhlásenie Vyhlásenie zákonného zástupcu o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch strednej školy.

            Každý žiak 2. septembra 2020 si so sebou donesie:

            Žiak 1. ročníka si so sebou ešte prinesie:

            • občiansky preukaz
            • rodný list
            • vysvedčenie za 9. ročník

            Učebnice si žiaci budú preberať 02.09.2020.Žiakovi bude po vstupe do budovy zmeraná telesná teplota. Žiadame rodičov, aby neposielali do školy deti s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby. Nikto s takýmito príznakmi infekcie nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Dôležité odkazy:

            https://www.minedu.sk/24910-sk/stredne-skoly/

            https://www.minedu.sk/b-groehling-na-novy-skolsky-rok-sme-pripraveni/

            Podmienky vstupu do školy